آشنایی با تفاوت اپتومتریست و چشم پزشک
برای رفع مشکلات چشمی می توانید به چشم پزشک و یا اپتومتریست مراجعه کنید. اما آیا از تفاوت چشم پزشک و اپتومتریست اطلاع دارید؟ حیطه کاری هر کدام به چه صورت خواهد بود؟ در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد تا از این به بعد شما بتوانید درمانگر با تجربه خود را به درستی انتخاب کنید.
اپتومتریست کیست ؟
اپتومتریست یا متخصص بینایی شناس، یک پزشک یا فارماسیست است که متخصص در ارزیابی و درمان مشکلات بینایی است. این شخص میتواند آزمایشهای بینایی را انجام دهد، عینک و لنزهای تماسی را تجویز کند، بیماریهای بینایی را تشخیص دهد و درمان کند و همچنین در برخی موارد، مشکلات بینایی را با روشهای جراحی رفع کند.
شرح وظایف اپتومتریست چیست؟
اپتومتریست، شاخه ای مجزا اما کاملاً مرتبط با چشم پزشکی می باشد به این دلیل که چندین مورد از وظایف های اپتومتریست ها اشاره خواهیم کرد:
- بررسی میدان دید فرد
- مشخص کردن نمره ی عینک و کمک به انتخاب عینک خوب و مناسب برای فرد
- تشخیص ابتدایی برخی اختلالات چشمی که در ظاهر مشخص خواهند شد، از جمله آب سیاه و آب مروارید
- بررسی بیماری از نظر اختلالات در تشخیص رنگ ها
- درمان فردی که به تنبلی چشم دچار است.
- ساخت عینک های طبی
- درمان برخی از مشکلات اکتسابی چشم ها
شرح وظایف چشم پزشک چیست؟
- برای آشنایی بیشتر با تفاوت اپتومتریست و چشم پزشک، باید حتماً با شرح وظایفی پزشکان آشنا شوید:
- انجام همه معاینات اعصاب چشمی آن هم به طور دقیق و کامل
- تشخیص تمامی بیماری های مرتبط با چشم
- تشخیص و درمان عفونت های چشمی
- تشخیص علت ابتلای چشم به بیماری
- انجام انواع درمان متناسب با نوع بیماری و یا اختلال، به صورت دارو درمانی و یا جراحی
انجام عمل لیزیک و لازکچشم پزشکان علم کافی برای انجام کار های اپتومتریست ها را نیز دارند. اما این تقسیم بندی به عملکرد بهتر هر یک بیشتر کمک خواهد کرد. فراموش نکنید که بینایی سنج ها، قادر به تجویز دارو برای مراجعه کنندگان، نخواهند بود.
چرا فهمیدن تفاوت های چشم پزشک و اپتومتریست بسیار مهم می باشد؟
اکثر افرادی که بعد از آگاهی از بروز مشکلات چشمی برای انتخاب درمانگرها دچار سردرگمی بدی می شوند چون که از تفاوت های اپتومتریست و چشم پزشک اطلاع ندارند. در صورتی که شناخت شرح وظایف هر یک شما می توانید تصمیم بگیرید که با مراجعه به کدام یک، می توانید بهتر نتیجه بگیرید.
در حالی که اپتومتریست ها وظیفه پیشگیری و یا حتی درمان های ابتدایی را دارند این در حالی است که چشم پزشکان هم برای انجام درمان های دارویی و یا جراحی که تخصصی تر هستند، وارد عمل جراحی می شوند. بعضی اوقات هم به دلیل تکرار و تجربه در انجام یک کار، مهارت درمانگر هم به مراتب بالاتر خواهد رفت، به خاطر همین برای تشخیص میزان ضعیفی چشم و تعیین نمره عینک، بعضی اوقات مهارت اپتومتریست ها بالاتر می باشند. پس اگر شما از بیماری چشمی رنج نمی برید و تنها قصد معاینات دوره ای چشم خود را دارید به بینایی سنج ها حتماً مراجعه کنید.
چه زمانی باید به اپتومتریست مراجعه کنیم؟
علائمی که نشان میدهند باید هر چه زودتر به یک بینایی سنج مراجعه کنید شامل: سر دردهای مکرر، تاری دید، مشکل ناگهانی در دیدن از نزدیک، دو بینی، مشکلی مانند دیدن در شب، دائماً چشمها را جمع کردن (گوشههای چشم را تنگ کردن)، دیدن حلقههای بسیار نورانی وقتی که در روشنایی قرار میگیرند. این علائم نشان میدهد شما به لنزهای اصلاحی مثل عینک نیاز دارید.
برای چشم درد باید به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
واقعیت این است که هم بینایی سنج ها و هم چشم پزشک میتوانند کمکتان کنند که دلیل درد چشمهایتان را پیدا کنید. بعضی از افراد مراجعه به بینایی سنج را ترجیح میدهند، به دلیل اینکه میدانند اگر لازم باشد، بینایی سنج آنها را به چشم پزشک هم ارجاع خواهد داد.
کسانی دیگر هم نگران هستند درد چشم آنها ناشی از مشکلی جدی باشد و همینطور فکر میکنند بهتر است هر چه سریعتر به یک جراح چشم مراجعه کنند.
نکات بسیار مهم که قبل از مراجعه به متخصص حتماً باید رعایت کنید:
قبل از رفتن به هر کدام از متخصصان بهتر است که نکاتی که گفته می شود را به یاد داشته باشید تا تست بینایی سنجی را به خوبی سپری کنید:
- لیستی از تمامی مشکلاتی که اخیرا چشمشما داشته است، تهیه کنید. این مشکلات میتوانند شامل حساسیت به نور، دوبینی، تجربهی تارشدن دید، درد چشم، سردردهای گاه و بیگاه و یا دشواری در تشخیص بین رنگهای سبز و آبی باشد.
- هر گونه مشکل و یا بیماری ای که تا کنون داشته اید و یا در تاریخچهی خانواده خود داشته اید یادداشت کنید ( همچون آب سیاه، دیابت و غیره) و به یاد داشته باشید که آنها را با دکتر مطرح کنید.
- اگر چشمان حساسی دارید که هنگام تست بیناییسنجی ممکن است دچار تاربینی و یا آبریزش شود بهتر است که عینک آفتابی به همراه داشته باشید و برای برگشت از مطب خودتان رانندگی نکنید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید بهتر است که لیست آنها را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به دکتر بگویید. ممکن است بعد از بینایی سنجی دکتر شما بیماری خاصی را در شما تشخیص دهد و یا داروهای خاصی برای شما تجویز کند که میبایست با داروهایی که در حال حاضر مصرف میکنید تداخل نداشته باشد.
- عینکی که در حال حاضر استفاده میکنید به همراه داشته باشید تا دکتر بتواند پس از تست بینایی سنجی تشخیص دهد که عینک کنونی شما برای شما مناسب است یا خیر.
- اگر مشکل چشمی خاصی دارید میبایست که به دکتر مناسب مشکل خود مراجعه کنید. دانستن تفاوت میان چشمپزشکی و بینایی سنجی به شما کمک خواهد کرد که به فرد مناسبی برای حل مشکل خود مراجعه کنید تا به بهترین روش ممکن مشکل خود را حل کنید.
نتیجه آشنایی با تفاوت اپتومتریست و چشم پزشک
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود، که نتیجه شناخت تفاوت اپتومتریست و چشم پزشک چیست؟ خب اگر از بعد مادی نیز به قضیه نگاه کنیم، قطعا هزینه ویزیت یک اپتومتریست بسیار کمتر از چشم پزشک خواهد بود. پس با شناخت تفاوت این دو و مراجعه ی به موقع به درمانگر مناسب و صحیح، می توانید در هزینه های خود نیز صرفه جویی نمایید. مورد بعدی پیشگیری از بروز اشتباه می باشد. به گونه ای که اگر اپتومتریستی گاها تصمیم به دارو درمانی برای شما گرفت، می توانید معترض شده و مانع از بروز تخلف شوید. اما از همه مهمتر رعایت چهارچوب بندی درمان ها می باشد که به دسته بندی شدن مراجعه کنندگان و درمان سریع تر و به موقع آنها کمک می نماید
یک پاسخ
خیلی مفید بود، ممنون🌹