امروزه مشکلات بینایی فارغ از جنسیت در بسیاری از افراد دیده می شود. انواع لنز، پرکاربردترین محصول جایگزین عینک، برای کسانی که به این مشکلات دچار هستند می باشند. لنزها به دو دسته سخت و نرم تقسیم می شوند.
لنز نرم به دلیل ویژگی های فوق العاده و احساس راحتی بیشتر، طرف داران بسیاری در میان افرادی که دچار مشکلات بینایی هستند را دارد. در این مقاله از مرکز اپومتری و عینک فراسو شما را با لنزهای پرطرف دار نرم و کاندیداهای مناسب برای این لنز آشنا خواهیم نمود.
لنزهای نرم سیلیکون هیدروژل، پر تقاضا ترین جایگزین برای عینک است. این لنزهای فوق العاده راحت و نرم هستند. این لنزها، پلاستیکی نرم با سطحی متخلخل بوده که مشکلاتی مانند شکستگی در آن ها رفع شده است. بخش عمده ای از ساختار لنزهای نرم را آب تشکیل داده است. این لنزها بعد از قرار گیری در چشم خود را با قرنیه هماهنگ ساخته و مانند یک جسم بیرونی چشم را تحریک نمی کند.
لنز نرم چیست؟
لنزهای نرم در قیاس با محصولات درمانی مشابه اکسیژن بیشتری را از خود عبور داده که تا حد بالایی از عوارضی چون عفونت پیشگیری به عمل می آورد.
نرمی این لنز به سبب مواد تشکیل دهنده و جاذب آب بودن آن است. در صورتی که محیط لنزهای نرم خشک باشد، خود لنز نیز رطوبت ذخیره شده را از دست داده و حالت خشک و شکننده پیدا می کند. این لنزها هم چون عینک، برای مشکلات بینایی پرکاربرد هستند.
لنز نرم برای چه افرادی کاربرد دارد؟
لنزهای نرم محصولی درمانی برای مشکلات بینایی هستند که برای همه نمی تواند مناسب ترین گزینه باشد. در ادامه به معرفی افرادی که باید از لنزهای نرم استفاده کنند می پردازیم.
خشکی چشم: افرادی که دچار خشکی چشم هستند جزو بهترین کاندیدا برای استفاده از لنزهای نرم محسوب می شوند. حجم بالایی از لنزهای نرم از اب تشکیل شده که موجب تامین شدن رطوبت طبیعی مورد نیاز چشم می شود.
آستیگماتیسم: لنزهای نرم دارای فناوری چند کانونی بوده و مشکلات بینایی افرادی که به آستیگماتیسم دچار هستند را بر طرف می نمایند. فناوری چند کانونی لنزهای نرم سازگار با تغییرات فیزیکی چشم بوده که این خبر فوق العاده مسرت بخشی برای کسانی که به پیرچشمی یا آستیگمات دچار اند می باشد.
قوز قرنیه: افرادی که به قوز قرنیه یا نازکی قرنیه مبتلا هستند هنگام استفاده از لنزهای تماسی نرم، راحتی بیشتری را تجربه می کنند.
شما می توانید برای فیت لنز قوز قرنیه و ساخت عینک یا عدسی منشوری نیز با ما در تماس باشید.
آشنایی با انواع لنز نرم
لنزهای نرم دارای انواع مختلفی هستند. لنزهای هیبریدی و لنزهای تماسی هیدروژل و لنزهای تماسی برای مدت زمان طولانی از انواع لنز نرم بوده که مانند عینک موجب اصلاح مشکلات بینایی می شوند. لنزهای نفوذ پذیر گاز معمولا در دسته لنزهای سخت قرار می گیرند اما در حقیقت این لنزها ترکیبی از نوع سخت و نرم این محصول است. انواع مختلف لنز نرم با ایجاد تغییر مسیر نور، تصاویر مختلف را روی شبکیه کانونی چشم ایجاد کرده و به وضوح و سلامت تصاویر ایجاد شده در دید فرد کمک شایانی می کنند.
چه کسی مجاز به تجویز لنز نرم است؟
اگر به مشکلات بینایی و انکساری چشم دچار هستید اولین نفری که باید مجوز استفاده از لنزهای نرم را صادر کند خود شما هستید. لنزهای نرم بسیار منعطف و حالت پذیر هستند اما به هر حال باید نسبت به قرار گیری آن در روی قرنیه احساس راحتی داشته باشید.
متخصص چشم و اپتومتریست، مجاز به تجویز لنزهای نرم برای کاندیداهای مناسب استفاده از لنزهای نرم هستند.
هزینه فیت لنز نرم در تهران
یکی از بزرگترین دغدغه های افرادی که به عوارض بینایی دچار هستند قیمت لنز است. لنزهای نرم با توجه به کیفیت و درمان عارضه بینایی در بازه های قیمتی مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. با توجه به اهمیت و حساسیت چشم باید تمامی محصولات درمانی این عضو از مراکز معتبر تهیه شوند. اگر برای رفع مشکلات انکساری و چشمی به لنز نرم نیاز دارید می توانید به مرکز اپتومتری و بینایی سنجی فراسو مراجعه نمائید.
فراسو دارای فروشگاه اینترنتی بوده که تمامی محصولات و عینک های عرضه شده در آن دارای ضمانت کیفیت هستند. فراسو برای رفاه حال مراجعه کنندگان با بیمه های درمانی قرارداد داشته که شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با متخصصان فراسو تماس داشته باشید. سریع ترین راه ارتباطی با فراسو از طریق شماره تماس های مندرج در سایت می باشد.
نکات مراقبتی هنگام استفاده از لنزهای نرم
یکی از مهم ترین مواردی که از عوارض احتمالی استفاده از لنزهای نرم جلوگیری می کند دستورالعمل های مراقبتی می باشد. مراقبت از لنز نرم به هنگام استفاده و پیروی از دستور العمل های بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که شما را با آن ها آشنا می کنیم.
- رعایت بهداشت دست و لنز تضمین کننده عدم بروز مشکل بر اثر استفاده از لنزهای نرم است.
- به طور روزانه و مرتب لنزهای تماسی خود را با محلول استریل تمیز کنید.
- لنزهای تماسی بسیار منعطف بوده اما برخورد با اجسام تیز و برنده می تواند به آن ها اسیب وارد کنند.
- بهتر است از لنزهای نرم در طول شب استفاده نکرده و هنگام خواب آن را از چشم خارج نمائید.
- به هیچ وجه لنز را در محلول های قدیمی قرار ندهید. این کار خطر ابتلا به عفونت را به طور چشمگیری بالا می برد.
- احساس ناراحتی در روزهای اول استفاده از لنز نرم بسیار معمول است که بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی قطعا به آن عادت کرده و بسیار راحت خواهید بود.
چطور لنز نرم را در جای خود قرار دهیم؟
استفاده و جایگذاری لنز نرم در چشم فوق العاده راحت بوده که قطعا بعد از چند بار استفاده با آن مشکلی نخواهید داشت.
- قبل از هرکاری دست خود را ضدعفونی و خشک کنید. مطمئن شوید که پرز دستمال به دستتان نچسبیده باشد.
- فضای بین قرنیه و لنز می تواند بهترین محل برای تجمع باکتری باشد. استریل کردن لنز از بروز عوارض بعدی پیشگیری می کند.
- لنز نرم دارای قوسی است که باید به صورت مقعر باشد.
- لبه های لنز را چک کنید که صاف بوده و از برعکس نبودن لنز اطمینان حاصل نمائید.
- به آرامی لنز را در چشم قرار داده و با حرکت دادن مردمک چشم، لنز را در جای خود فیکس کنید.
لنزهای نرم در سال های اخیر به عنوان بهترین جایگزین برای عینک شناخته شده اند. این لنز ها برای درمان و پیشگیری از پیشرفت طیف وسیعی از مشکلات بینایی کاربرد دارند. خوشبختانه انواع لنز نرم بسیار در دسترس بوده اما تجویز آن باید توسط پزشک یا اپتومتریست انجام گیرد. لنزهای نرم به دلیل انعطاف و کیفیت بالا نسبت به محصولات مشابه طول عمر بالاتر و همچنین قیمت بیشتری نیز دارند.
بله لنزهای نرم برای درمان عارضه های مختلف بینایی طراحی و تولید شده اند و از این رو در انواع مختلفی عرضه می شوند.
بسیاری از مراکز عرضه عینک و لنز با بیمه های درمانی قرارداد داشته که در صورت برخورداری از این بیمه ها می توانید هزینه های خود را مدیریت نمایید.